Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Министарка Дубравка Бошњак разговарала с руководством Агенције за развој високог образовања и осигурање квалитета

16.05.2024

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Министарка цивилних послова Босне и Херцеговине Дубравка Бошњак састала се у Бањалуци с директором Агенције за високо образовање Босне и Херцеговине (ХЕА) Енесом Хашићем, замјеницом директора Иреном Шишко и с члановима Управног одбора Агенције Ивом Чолаком, Суадом Куносићем и Марком Одаком.

Састанак, одржан у просторијама Агенције, био је усмјерен ка тренутним изазовима и будућим плановима за унапређење квалитета високог образовања у Босни и Херцеговини у складу с надлежностима образовних власти.

Представници Агенције, информисали су министарку о активностима Агенције, актуелним пројектима као и о изазовима с којима се сусрећу поготово у контексту акредитације високошколских установа.

Министарка Бошњак нагласила је важност континуираног унапређења система високог образовања, истакавши како квалитетно образовање представља основ за развој друштва и привреде. Министарство цивилних послова ће пружити пуну подршку пројектима који имају за циљ унаприједити систем високог образовања у Босни и Херцеговини, казала је министарка Бошњак.

На крају састанка, директор Хашић захвалио се министарка Бошњак на посјети и континуираној подршци Агенцији и надлежним образовним властима.