Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Dubravka Bošnjak razgovarala s rukovodstvom Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvalitete

16.05.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak sastala se u Banjaluci s ravnateljom Agencije za visoko obrazovanje Bosne i Hercegovine (HEA) Enesom Hašićem, zamjenicom ravnatelja Irenom Šiško i s članovima Upravnog odbora Agencije Ivom Čolakom, Suadom Kunosićem i Markom Odakom.

Sastanak, održan u prostorijama Agencije, bio je usmjeren ka trenutnim izazovima i budućim planovima za unapređenje kvalitete visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini u skladu s nadležnostima obrazovnih vlasti.

Predstavnici Agencije, informirali su ministricu o aktivnostima Agencije, aktualnim projektima kao i o izazovima s kojima se susreću pogotovo u kontekstu akreditacije visokoškolskih ustanova.

Ministrica Bošnjak naglasila je važnost kontinuiranog unapređenja sustava visokog obrazovanja, istaknuvši kako kvalitetno obrazovanje predstavlja temelj za razvoj društva i gospodarstva. Ministarstvo civilnih poslova će pružiti punu podršku projektima koji imaju za cilj unaprijediti sustav visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini, kazala je ministrica Bošnjak.

Na kraju sastanka, direktor Hašić se zahvalio ministrici Bošnjak na posjetu i kontinuiranoj potpori Agenciji i nadležnim obrazovnim vlastima.