Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević sa šefom Delegacije Evropske unije i specijalnim predstavnikom EU u Bosni i Hercegovini Johanom Satlerom

10.02.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je u Sarajevu sa šefom Delegacije Evropske unije i specijalnim predstavnikom EU u Bosni i Hercegovine Johanom Satlerom.

                Tema razgovora je bila osnaživanje saradnje na poljima koja su u nadležnosti Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, posebno u obrazovanju i zdravstvu. 

                Bila je ovo prilika da se istakne nužnost neophodnih reformi u procesu EU integracija.

                Ministrica Gudeljević iskazala je svoju opredijeljenost i spremnost za sve neophodne korake do konačnog ispunjenja uvjeta za članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji. Naglasila je značaj konstruktivnog, argumentiranog dijaloga i  dobre komunikacije sa institucijama na svim nivoima vlasti, kako o pitanjima članstva u Evropskoj uniji, tako i svim drugim pitanjima u kojima Ministarstvo civilnih poslova Bosne i  Hercegovine koordinira aktivnosti. 

                Kao još jedan veoma važan aspekt rada Ministarstva, ministrica  Gudeljević je izdvojila nužnost ispunjenja neophodnih uvjeta za korištenje fondova Evropske unije koji predstavljaju fundamentalno ulaganje u jednu državu. BiH mora birati taj put kao put bolje budućnosti.
                Na kraju sastanka još jednom je iskazana spremnost za nastavak dalje saradnje Ministarstva civilnih poslova BiH sa Delegacijom Evropske unije, posebno u oblastima zdravstva, obrazovanja, zapošljavanja i procesu deminiranja u Bosni i Hercegovini.