Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala u Sarajevu sa ambasadoricom Slovenije u BiH Zoricom Bukinac

21.01.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

          

               Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je u Sarajevu sa ambasadoricom Slovenije u BiH Zoricom Bukinac o temama iz nadležnosti Ministarstva civilnih poslova i mogućnostima za bolju saradnju u pojedinim područjima, posebno obrazovanju, mladima i deminiranju.

                U razgovoru je posebno istaknuta podrška koju Slovenija pruža Bosni i Hercegovini na evropskom putu. Prihvatanje evropskih standarda i evropske legislative omogućit će Bosni i Hercegovini ekonomski prosperitet, nove investicije, regionalnu povezanost i političku stabilnost i sigurnost, istaknuto je tokom sastanka.  

                Ministrica Gudeljević i ambasadorica Bukinac podsjetile su i na dobru saradnju dvije zemlje u oblasti obrazovanja, posebno imajući u vidu da studenti iz BiH  studiraju u Sloveniji pod istim uvjetima kao domaći studenti. Iskazana je i spremnost za razmjenu iskustava o mogućnostima korištenja evropskih fondova.

                Ambasadorica Zorica Bukinac čestitala je imenovanje ministrici Ankici Gudeljević na funkciju ministrice civilnih poslova BiH i zaželjela uspjeh tokom mandata.