Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević primila je danas u nastupnu posjetu ambasadora Katara u Bosni i Hercegovini Sultan Bin Ali Al-Khatera

10.01.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

            Ambasador Al-Khater istakao je da BiH i Katar imaju izvrsne bilateralne odnose te je čestitao ministrici Gudeljević na imenovanju i poželio puno uspjeha u budućem radu. Ministrica Gudeljević se zahvalila ambasadoru Al-Khateru te istakla važnost saradnje u područjima za koje je Ministarstvo nadležno kao i potpunu primjenu već potpisanih sporazuma čime se jača saradnja dvije države na svim nivoima.

            Posebno je naglašena odlična saradnja u oblasti zdravstva gdje je saradnja već konkretizovana investicijskim aktivnostima investitora iz Katara. Tokom susreta obostrano je ocijenjeno da su odnosi Bosne i Hercegovine i Države Katar dobri, ali da postoji dosta prostora da se unaprijede, posebno na ekonomskom planu.

            Ministrica Gudeljević je pozdravila odličnu saradnju te naglasila da i dalje postoji dosta prostora za unapređenje u oblastima projekata iz istraživanja kao i iz projekata kulture i sporta.