Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević gostovala u emisiji Specijal BHT-a – Sačuvati ljudske živote trenutno je jedini zadatak vlasti

17.03.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević gostujući u emisiji „Specijal“ BHT-a uputila je molbu građanima da čvrsto vjeruju kako svi nivoi vlasti rade profesionalno i na najbolji način da pomognu svima.

                „Pokazalo se da u ovakvim situacijama, poput pojave korona virusa koji ne poznaje ni države, ni granice, niti entitete, niti bilo šta drugo i napada sve jednako, pokazalo se jedno jedinstvo. Usuglasili smo jedinstvene mjere koje vrijede u cijeloj Bosni i Hercegovini, prema kojima će se postupati u rješavanju problema korona virusa“, rekla je ministrica Gudeljvić, a potom i najsnažnije apelirala na poštovanje preporuka i mjera.

                „Svjesni smo da je samoizolacija jako teška. Ja želim apelirati na savjest svih onih kojima se odredi samoizolacija da je zaista i poštivaju. Želim poručiti svima, a prije svega mladima, da ukoliko mjere i preporuke ne poštivaju, virus mogu prenijeti svima, pa i onima koje to može koštati života“, istakla je ministrica.

                Naglasila je da je ova situacija test za sve nas da radimo profesionalno, da zanemarimo politička opredjeljenja i nesuglasice, te da radimo isključivo u službi čovjeka, u službi građana koji su jedino važni.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=583&v=vKf7hQR40fU&feature=emb_logo