Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Министарка Анкица Гудељевић се, у одвојеним посјетама, сусрела са министарком просвјете и културе Републике Српске Наталијом Тривић и министарком породице, омладине и спорта Соњом Давидовић

31.07.2020

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Министарка Анкица Гудељевић посјетила је Владу Републике Српске и на одвојеним састанцима разговарала са министаркама Наталијом Тривић и Соњом Давидовић о  побољшању сарадње Министарства цивилних послова БиХ и ресорних министарстава у РС.

Говорећи о образовању и образовним системима у БиХ обје министарке нагласиле су да треба искористити све расположиве ресурсе којих је много, као и све могућности којима располажу оба министарства како би учинак за образовање у цијелости био на највишем нивоу. Услов за добру сарадњу јесте међусобно уважавање и поштовање уставних надлежности.

Говорећи о култури, отворене су могућности наставка као и отварање нових облика сарадње, учешћа у заједничким манифестацијама као што је предстојећи Међународни маратон култура који организује Руска Федерација.

                                                      Говорећи о спорту, породици и младима, министарке Гудељевић и Давидовић су се сложиле у ставу да многе активности стоје пред овим министарствима, да предстоје  формирања заједничких комисија као и израда стратешких докумената, те да је у сваком тренутку нужно имати у виду уставне надлежности које су нужан услов за брзо и несметано одвијање сарадње.

Приоритетни задатак ће бити усаглашавање ставова у вези са формирањем Савјета за спорт и креирању стратегије у спорту као и формирање савјета  и комисије за младе.

Закључак оба разговора је да је нужно уважавати све актере у ланцу комуникације те да ће отворени разговори уз међусобно повјерење  допринијети квалитетном провођењу свих заједничких активности и пројеката.