Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Ankica Gudeljević razgovarala sa ambasadorom Islamske Republike Iran

26.10.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Danas je u nastupnoj posjeti Ministarstvu civilnih poslova BiH bio ambasador Islamske Republike Iran, u Bosni i Hercegovini,   Nj.E.  Gholamreza Alimohammad Ghelichkhan. U ambasadorovoj pratnji bio je i gospodin  Mehdi Eskandari, savjetnik za politička pitanja.

Kako je riječ o nastupnoj posjeti novoimenovanog ambasadora Islamske Republike Iran u BiH razgovaralo se o svim dosadašnjim oblicima saradnje Ministarstva i ambasadora kao i mogućnostima  koje se otvaraju u narednom periodu.

Ministrica Gudeljević je predstavila ministarstvo i naglasila da je otvorena za svaki oblik saradnje između dvije države.

Treba naglasiti da je Islamska Republika Iran jedna od vodećih zemalja u polju tehnologije i da su već prethodili razgovori o poboljšanju saradnje u ovoj oblasti kao i svim drugim oblastima za koje obje zemlje pokažu interes.

Kako ministarstvo civilnih poslova ima široko polje djelovanja tako bi i budući oblici saradnje mogli obuhvatiti različite aktivnosti.

Ministrica Gudeljević je zahvalila za posjetu i srdačan susret u nadi da je ovom posjetom otvoreno novo poglavlje saradnje dvije prijateljske države.