Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Министрица Анкица Гудељевић присуствовала састанку предсједавајућег Вијећа министара Зорана Тегелтије са премијерима ентитета о појави коронавируса

10.03.2020

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија разговарао је данас у Сарајеву са премијерима Републике Српске Радованом Вишковићем и Федерације БиХ Фадилом Новалићем о актуелној ситуацији у вези са појавом коронавируса.

На састанку, којем су присуствовали и министри у Савјету министара - цивилних послова Анкица Гудељевић и безбједности Фахрудин Радончић -   разматране су додатне мјере с циљем спречавања појаве ширења и сузбијања заразне болести Ковид – 19. Дата је препорука министру безбједности да уведе привремену забрану уласка у БиХ за стране држављане који долазе из подручја са интензивном трансмисијом коронавируса.

То се односи на особе које су боравиле у Италији, те појединим провинцијама Народне Републике Кине, Јужне Кореје и Ирана.

На састанку је истакнуто да епидемиолошка ситуација у земљи није драматична и да надлежне институције предузимају све потребне превентивне мјере у складу са препорукама епидемиолога и Свјетске здравствене  организације, те је упућен апел свим грађанима да се придржавају инструкција министарстава здравља и здравствених институција, као и да избјегавају путовања у земље са појачаном трансмисијом коронавируса.