Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Ankica Gudeljević prisustvovala sastanku predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije sa premijerima entiteta o pojavi koronavirusa

10.03.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je u Sarajevu sa premijerima Republike Srpske Radovanom Viškovićem i Federacije BiH Fadilom Novalićem o aktuelnoj situaciji u vezi sa pojavom koronavirusa.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i ministri u Vijeću ministara - civilnih poslova Ankica Gudeljević i sigurnosti Fahrudin Radončić -   razmatrane su dodatne mjere s ciljem sprečavanja pojave širenja i suzbijanja zarazne bolesti Covid – 19. Data je preporuka ministru sigurnosti da uvede privremenu zabranu ulaska u BiH za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom koronavirusa.

To se odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, te pojedinim provincijama Narodne Republike Kine, Južne Koreje i Irana.

Na sastanku je istaknuto da epidemiološka situacija u zemlji nije dramatična i da nadležne institucije poduzimaju sve potrebne preventivne mjere u skladu sa preporukama epidemiologa i Svjetske zdravstvene  organizacije, te je upućen apel svim građanima da se pridržavaju instrukcija ministarstava zdravstva i zdravstvenih institucija, kao i da izbjegavaju putovanja u zemlje sa pojačanom transmisijom koronavirusa.