Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Ankica Gudeljević prisustvovala Evropskoj sedmici sporta u Brčkom

28.09.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Povodom manifestacije „Evropska sedmica sporta“ danas je u Brčkom upriličen program susreta gradonačelnika Brčko distrikta, Siniše Milića sa ministricom civilnih poslova, Ankicom Gudeljević. Moto ovogodišnje sedmice sporta  je „Budi aktivan“, a  s ciljem podsticanja što šire javnosti o značaju fizičkih aktivnosti ne samo jednom godišnje nego tokom cijele godine. Sport nije, niti smije biti, privilegija odabranih. Svaki čovjek može i treba naći svoj način za očuvanje tjelesnog zdravlja čak i kada pomisli da je to nemoguće.

 

Susret je počeo sastankom kojem su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika, Anto Domić te šef kabineta ministrice Gudeljević, Davor Bošnjak. Tema sastanka je obuhvatila različite aspekte saradnje Distrikta i Ministarstva.

 

Nakon radnog sastanka, delegacija Distrikta i Ministarstva civilnih poslova se uputila ka Trgu mladih gdje su upriličene aktivnosti u povodu „Evropske sedmice sporta“. Jedna od aktivnosti je i izložba sportskih eksponata ambasadora Borisa Vrhovca i sportiste Brčko distrikta. Tom prilikom su mladi sportisti različitih kategorija promovirali svoje klubove i aktivnosti.

 

Organizator svih aktivnosti je Odjel za privredni razvoj, sport i kulturu Brčko distrikta BiH u saradnji sa Uredom gradonačelnika Distrikta i Ministarstvom civilnih poslova BiH, te uz podršku Evropske unije.