Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Ankica Gudeljević otvorila četvrtu internacionalnu konferenciju posvećenu bio i medicinskom inženjeringu

23.04.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru jučer je otvorena internacionalna konferencija posvećena bio i medicinskom inženjeringu. Riječ je o, do sada, najobuhvatnijoj i najzahtjevnijoj konferenciji posvećenoj ovoj temi u BiH. Pored ministrice Gudeljević na ceremoniji otvaranja su se obratili i predsjednici Internacionalne federacije Bio i medicinskog inženjeringa, Ratko Magjarević kao predsjednik Europskog saveza bio i medicinskog inženjeringa, Leandro Pecchia te prorektorica Sveučilišta u Mostaru, prof.dr.sc. Sanja Bijakšić.

Ministrica Gudeljević je između ostalog naglasila: „Posljednju godinu proveli smo u strahu dočekujući svaki novi dan pandemije koja je zasigurno promijenila sve naše živote, ali ništa manje i tijek znanstvenih procesa u cijelom svijetu pa tako i u Bosni i Hercegovini. Ovo proljeće donosi nam nove nade potaknute brzim razvojem cjepiva i svjetskim programima cijepljenja. To je novo poglavlje u povijesti primijenjene znanosti i novi dragocjeni dokaz koliko je važno znanstveno istraživanje za dobrobit čovječanstva.“

Konferencija će trajati od 21.do 24. aprila u online formatu.

Tijekom posjeta Mostaru ministrica je imala odvojene sastanke sa rektorom sveučilišta u Mostaru, prof. dr. Zoranom Tomićem, dekanom Medicinskog fakulteta prof. dr. Milenkom Bevandom i dekanicom Farmaceutskog fakulteta, Monikom Tomić.

Ministrica je, također, posjetila i Sveučilišnu kliničku kliniku Mostar i razgovarala sa direktorom Antom Kvesićem.