Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Ankica Gudeljević održala sastanak sa predsjednikom Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona

25.09.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U službenoj posjeti Mostaru, ministrica Gudeljević se susrela sa predsjednikom Nevenkom Hercegom u prostorijama Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona. Tokom sastanka analizirano aktuelno zdravstveno i epidemiološko stanje u vezi sa koronavirusom. Razmotrene su mogućnosti još intenzivnije saradnje s ciljem preduzimanja potrebnih mjera radi sprečavanja širenja bolesti.

Predsjednik Herceg je informirao ministricu Gudeljević o realiziranim aktivnostima koje su započele u februaru kao i o  mjerama koje je, nakon proglašenja stanja nesreće, donio Kantonalni centar civilne zaštite.

Ministrica Gudeljević pohvalila je napore svih aktera sistema borbe protiv koronavirusa u HNK, izrazivši spremnost da, u sklopu mogućnosti i ingerencija Ministarstva, pomogne rad kantonalnih tijela i institucija koje realiziraju aktivnosti koje se odnose na sprečavanje širenja koronavirusa, pa tako i tijela u HNK.

Ministrica Gudeljević i predsjednik Herceg su razgovarali i o svim drugim mogućnostima saradnje koje se otvaraju imajući u vidu širok djelokrug rada Ministarstva civilnih poslova. Ministrica Gudeljević je ujedno iznijela i najnovije aktivnosti Ministarstva koje se odnose na kulturu, sport, nauku, socijalnu zaštitu i mlade izrazivši nadu da će kroz sva navedena polja zajedničkim naporima doprinijeti poboljšanju kvaliteta života građana HNK.

Na kraju sastanka upućen je zajednički apel građanima HNK da poštuju preporuke, mjere i naređenja nadležnih tijela koje se odnose na preveniranje zaraze.

Izraženo je i uvjerenje da se zajedničkim naporima, otvorenim dijalogom i sa puno dobre volje može pobijediti širenje virusa te život građana dovesti u stabilno stanje u kojem će se bez strepnje kretati, raditi, školovati i živjeti u najširem smislu.