Grb BiH

BOSNIA AND HERZEGOVINA

Vijesti

 

ALL NEWS


SECTORS

CATEGORIES

Ministarstvo civilnih poslova isporučilo 4800 testova za detekciju

12/08/2020

Send documents on email

Email sender (*):
Email recipient (*):
Comment:

S ciljem realizacije Sporazum o donaciji, zaključenog između Shanghai “Fosun Foundation” iz Narodne Republike Kine i Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovini, zaključenog 8.7.2020.godine, kojim je Shanghai “Fosun Foundation” donirala Ministarstvu civilnih poslova Bosne i Hercegovine PCR kitove za detekciju podijeljeni su testovi nadležnim institucijama.

 

Na temelju izdanog Rješenja o suglasnosti za uvoz i korištenje COVID-19 RT-PCR kitova, humanitarnog karaktera Bosni i Hercegovini, koje je izdalo Federalno ministarstvo zdravstva, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Odjel za zdravstvo i ostale usluge Brčko distrikta, a sukladno članku 2. Odluke o principima raspodjele međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje („Službeni glasnik BiH“, broj 24/20) dana 11.08.2020.godine isporučeno je 4 800 testova za detekciju.

 

Testovi su isporučeni: Veterinarskom fakultetu, Univerziteta u Sarajevu isporučeno je          2 827 testa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske         1 733 testa i Pododjelu za javno zdravstvo Brčko distrikta isporučeno je 240 testova.               

Ukupno je isporučeno 4800 testova, a ukupna vrijednost donacije je 34 080 US$.