Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministarstvo civilnih poslova BiH u saradnji sa Ambasadom Republike Italije organiziralo online konferenciju sa italijanskim ljekarima

26.05.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

 

Ministarstvo civilnih poslova BiH uz saradnju sa Ambasadom Republike Italije u BiH, organiziralo je online video konferenciju sa italijanskim ljekarima Pasquale Giannelli,  Marino Trivisani i zdravstvenim radnicima iz BiH.

Učesnicima se obratio i ambasador Republike Italije u BiH, Nicola Minasi naglasivši da će konferencija dati doprinos u borbi Bosne i Hercegovine protiv koronavirusa.

            Eminentni italijanski vojni ljekari dr. Pasquale Giannelli i dr. Marino Trivisani su prezentirali iskustva Italije u borbi protiv pandemije. Cilj njihove posjete Bosni i Hercegovini je da sa zdravstvenim radnicima u BiH razmjene iskustva i znanja u vezi s COVID-19 oboljenjem.

             Učesnici video konferencije bili su zdravstveni radnici iz sljedećih ustanova: Dom zdravlja Bosanska Krupa, Javno zdravstvena ustanova Bolnica “Sveti apostol Luka” Doboj, Dom zdravlja Velika Kladuša, Dom zdravlja Ključ, Javno zdravstvena ustanova Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina, Dom zdravlja Cazin.

            Na video konferenciji su također, sudjelovali Matteo Evangelista i Carlo Marcotulli, prvi sekretari u Ambasadi Italije u BiH.

Tokom konferenciji naglašena je mogućnost posjete italijanskih ljekara bh. bolnicama i domovima zdravlja koji bi koordiniralo Ministarstvu civilnih poslova BiH zajedno sa Ambasadom Italije u BiH.

              Italijanski ljekari su već posjetili J.U Opću bolnicu “Prim.dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu gdje su se uvjerili da su u toj ustanovi preduzete sve mjere za adekvatan i brz odgovor na COVID-19 oboljenje.