Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Министарство цивилних послова БиХ организовало видео конференцију кинеских и босанскохерцеговачких љекара

28.04.2020

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Данас је одржана вишесатна видео конференција кинеских ибосанскохерцеговачких љекара о COVID искуствима и изазовима у лијечењу на којој је учествовало преко стотину учесника из цијеле БиХ. Одржана је у сарадњи АмбасадеНародне Републике Кине у БиХ и Министарства цивилних послова БиХ.

У име Босне и Херцеговине на конференцији су учествовали љекари из здравствених установа: Општа болница “Прим.др. Абдулах Накаш”, Универзитетски клинички центар Републике Српске Бања Лука, Свеучилишна клиничка болница Мостар, Универзитетски клинички центар Тузла, Завод за јавно здравство Тузланског кантона, Јавна здравствена установа Дом здравља Сребреник, Болница – ЈЗУ “Здравствени центар Брчко”, Болница "Др Младен Стојановић" Приједор, Дом здравља Бановићи, Болница Зворник, Болница Требиње, Дом здравља Лукавац, Дом здравља Грачаница, Дом здравља Живинице, Дом здравља Цазин, Завод за хитну медицинску помоћ Кантона Сарајево.

Из Амбасаде НР Кине у БиХ учествовала су два службеника, те проф. др Ванг Гуангф, који се укључио у рад Конференције из Кине. Проф. др Ванг Гуангф је, врхунски стручњак и један од најбољих љекара у НР Кини.  Др Ванг Гуангф је члан Државног  тима стручњака за борбу против епидемије COVID-19, те је учествовао у борби своје државе са епидемијом САРС-ом, 2003. године.

Проф. др. Ванг одржао је једносатну презентацију, о искуствима лијечења обољелих од корона вируса, у НР Кини. Презентација је обухватила много графичких приказа у вези са третманом обољелих, описом лијекова који се користе за лијечење, детаљним протоколима лијечења пацијената са лакшом, средње-тешком, и тешком клиничком сликом, те пратећи поруке на chat-у, током презентације др Ванга, било је јасно да је љекарима ова презентација, те комплетна видео-конференција, била изузетно корисна.