Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministar Osmanović sa ambasadorom Republike Srbije u Bosni i Hercegovini

29.07.2019

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović primio je u posjetu ambasadora Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandra Đorđevića.

            Ministar Osmanović informirao je ambasadora Đorđevića o nadležnostima Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, a razgovarano je o mogućnostima unapređenja saradnje dvije države u oblasti obrazovanja, zdravstva, nauke, kulture i sporta.  

            Sagovornici su izrazili uvjerenje da bi takva saradnja doprinijela boljem razumijevanju i jačanju sveopćih odnosa između Bosne i Hercegovine i Srbije, a posebno kroz potpisivanje i implementaciju međunarodnih sporazuma u oblastima u kojima Ministarstvo ima nadležnosti.

            Ambasador Đorđević uručio je poziv ministra za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije Nenada Popovića ministru Osmanoviću za učešće na Četvrtoj konferenciji o inovacijama/zajedničkoj viziji za inovativnu budućnost, između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, koja se po prvi put u formatu 17+1 treba održati u Beogradu, u oktobru ove godine, u okviru inicijative „Pojas i put“.

            Ministar Osmanović i ambasador Đorđević istakli su da u budućnosti dvije države trebaju raditi na unapređenju saradnje, te da predstojeća konferencija u Beogradu predstavlja odličnu priliku za predstavljanje dosadašnjih aktivnosti i mogućnosti za saradnju, kako između 17 država regiona Centralne i Istočne Evrope, tako i njihove saradnje sa Kinom.