Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministar Adil Osmanović razgovarao sa ambasadorom Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Gijomom Rusonom (Guillaume Rousson) – Naglašen značaj uvođenja evropskih vrijednosti u obrazovanje

09.09.2019

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je u Sarajevu sa ambasadorom Republike Francuske u BiH Gijomom Rusonom o saradnji u oblastima u kojima nadležnosti ima Ministarstvo civilnih poslova. Posebno je razgovarano o obrazovanju, te je zajednički ocijenjeno da je jedan od prioriteta uvođenje evropskih vrijednosti u obrazovne sisteme. Ambasador Ruson istakao je da Francuska želi da kroz svoje predsjedavanje Vijećem Evrope, koje je počelo u maju ove godine, da doprinos u tom smislu.

                Ministar Osmanović rekao je da je za zapadni Balkan izuzetno značajno prihvatanje evropskih vrijednosti, imajući u vidu da teški događaji iz prošlosti još opterećuju odnose među narodima.

                Ministar Osmanović i ambasador Ruson razgovarali su i o potrebi što skorijeg formiranja vlasti u Bosni i Hercegovini. Izrazili su zabrinutost zbog trenutne situacije i naglasili očekivanje da će se što prije iznaći rješenje kako bi se nastavilo provođenje neophodnih reformi na evropskom putu BiH.