Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Javna anketa UNESCO-a: #TheWorldin2030

08.06.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

UNESCO je pokrenuo jedinstvenu javnu anketu pod nazivom  #TheWorldin2030 ili ''Svijet 2030. godine'' s ciljem sveobuhvatnog propitivanja globalnih  razmišljanja i stavova spram glavnih izazova sa kojima se svijet danas suočava, kao njihovim refleksijama na opći prosperitet, sigurnost i mir.

Rezultati ankete bi trebalo da pomognu UNESCO-u u kreiranju globalne agende za narednu deceniju i prioritetnih koraka u osiguranju vizije # TheWorldin2030 kao svijeta u kakvom želimo živjeti.   

Anketa je pokrenuta u vrijeme dubokog društvenog preokreta u svijetu povezanog s pandemijom COVID-19, koji nužno poziva na žurne korake koji će osigurati adekvatne odgovore, kako na prevazilaženje aktuelne krize, tako i na ostale velike izazove kao što su klimatske promjene, nasilje, raširene nejednakosti i masivni tehnologijski poremećaji.

Više informacija o navedenoj anketi može se pronaći na web linku: https://en.unesco.org/news/theworldin2030-help-unesco-set-global-agenda-issues-you-care-about, a sama anketa na linku: https://survey.unesco.org/2020/index.php?r=survey/index&sid=466929&lang=en.