Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Izvješće o radu za period ožujak-travanj, 2020. godine

21.04.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

10.4.2020. godine, prijem informacije Kancelarije Međunarodne organizacije rada - MOR - za srednju i istočnu Europu, koja se odnosi na Ponudu mjera potpore za smanjenje socijalnog i ekonomskog efekta krize uzrokovane pandemijom koronavirusa SARS-CoV-2. Definirane su konkretne kratkoročne i srednjoročne mjere koje bi mogle pomoći državama članicama MOR-a da efikasnije upravljaju društvenim i ekonomskim okolnostima izazvanim uticajem pandemije. Navedenu informaciju je Kancelarija Međunarodne organizacije rada uputila i neposredno nadležnim entitetskim ministarstvima i Vladi Brčko distrikta BiH, s obzirom na izvornu nadležnost navedenih institucija u oblasti zapošljavanja.

13.4.2020. godine, upućen e-mail nadležnim entitetskim ministarstvima u oblasti zapošljavanja i Vladi Brčko distrikta BiH, kojim je dostavljena poveznica na upitnik, koji su izradili Međunarodna organizacija rada (ILO) i Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO), kako bi prikupili informacije o tome šta države članice za vrijeme pandemije koronavirusa SARS-CoV-2 rade po  pitanju  tehničkog  i stručnog obrazovanja i osposobljavanja (TVET).    

17.4.2020. godine, potvrđeno učešće na regionalnom virtualnom sastanku u organizaciji Vijeća za regionalnu saradnju (RCC),  putem zoom platforme, koji će se održati u srijedu, 22. travnja, u 10.00 sati, na teme:

1.  Učinak koronavirusa i mogućnost tehničke pomoći koju ESAP može pružiti institucijama.

2. Svi komentari ili prijedlozi na predložene aktivnosti regionalne mreže o rješavanju neprijavljenog rada.

3.  Svi komentari ili prijedlozi na ocjenu uspješnosti BiH u odnosu na Europski stup socijalnih prava.