Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Istraživanje u okviru projekta “Biram oporavak”

10.07.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Udruženje za resocijalizaciju bivših ovisnika “Proslavi Oporavak” u saradnji s organizacijama iz Srbije i Crne Gore i u okviru partnerstva sa Svjetskom Federacijom protiv droga (WFAD) i švedskim forumom Syd realizovati regionalni projekt pod nazivom “Biram oporavak”.

Glavni cilj projekta je povećanje mogućnosti integracije u društvo ranjivih i marginilizovanih grupa pogođenih problemom ovisnosti, te unapređenje odgovora društva na potrebe ovih skupina. Također, cilj projekta je anketirati što veći broj profesionalaca kako bi se prikupili podaci o njihovim stavovima i predrasudama koje mogu predstavljati barijeru za oporavak osoba ovisnih o drogama.

Ministarstvo civilnih poslova BiH će pružiti potporu navedenom projektu, između ostalog, informiranjem zdravstvenih vlasti u Bosni i Hercegovini o istraživanju u okviru projekta i potrebi da zdravstveni profesionalci koji se bave pitanjima ovisnosti učestvuju u istom, popunjavanjem anketnog upitnika na linku: http://www.biramoporavak.com/istrazivanje/