Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

Грађанима Босне и Херцеговине - Здравље није све, али без здравља све је ништа

31.03.2020

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Цијењени грађани Босне и Херцеговине,

Ових дана свакодневно слушате бројне инструкције, наредбе, упуства о понашању у ванредним условима у којима се наша држава нашла. Ваши животи не сличе оним од прије неколико дана. Но, то никако не значи да ваш оптимизам, храброст и дух требају клонути.

Увјерени смо да није једноставно слушати стално и наново наредбе и оштре захтјеве за дисциплинираним понашањем, али ваше здравље није и не смије бити препуштено случајности и немару.

Ваше здравље зависи понајприје од вас самих и уважавања инструкција које сви свакодневно добивамо. Најважнија инструкција је не кретати се. Остати кући и организоваати живот у том окружењу. Ако то радите ви штите животе других породица, а ако то раде други штите живот ваше породице.

Овим поводом цитираћемо ријечи једне младе особе, пацијентице онколошког одјела у Сарајеву:

„У случају короне, с ким год да ја дођем, отпаст ћу јер сам онколошки пацијент. И нисам једина! Колико ли нас само има који ћемо отпасти! Мислите на нас и молим вас останите кући.“

Ово су ријечи које су важније од свих институционалних апела и одлука, наредби и забрана јер су ријечи човјека који жели живот као и сви ми!

Нека нам ове ријечи стално одзвањају у ушима. Данас су то ријечи ове храбре особе, а сутра већ, можда, наше.

Стога, још једном вас молимо:

Уважите мјере смањеног кретања, јер ако се ви будете кретали можда ћете онемогућити кретање ваших најближих јер ћете бити заражени!

Немојте прешутјети свој боравак у иностранству, јер ће с вама у БиХ можда ући и корона вирус због чега ће ваши најближи обољети!

Немојте одлазити у домове здравља због страха, позовите надлежне службе да дођу до вас, јер ако одете ваш повратак дома може бити пресудан за здравље ваших најмилијих!

Немојте занемарити прање руку, хигијену одјеће и обуће јер можда ваше руке носе корона вирус у ваш дом!

Немојте рећи да нисте знали јер здравље није у рукама других него у нашим рукама!

Грађани Босне и Херцеговине су храбри, јаки, одлучни, спремни да одоле свим изазовима, окренути љубави и бризи за друге. По томе нас цијели свијет препознаје и нека и сада, у овим тешким тренуцима за све нас, то буде наша нит водиља и савезник у борби против глобалног непријатеља-корона вируса!

Ваше Министарство цивилних послова Босне и Херцеговине!