Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Žiteljima Bosne i Hercegovine - Zdravlje nije sve, ali bez zdravlja sve je ništa

31.03.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Cijenjeni žitelji Bosne i Hercegovine,

Ovih dana svakodnevno slušate brojne instrukcije, naredbe, naputke o ponašanju u izvanrednim uvjetima u kojima se naša država našla. Vaši životi ne sliče onim od prije nekoliko dana. No, to nikako ne znači da vaš optimizam, hrabrost i duh trebaju klonuti.

Uvjereni smo da nije jednostavno slušati stalno i nanovo naredbe i oštre zahtjeve za discipliniranim ponašanjem, ali vaše zdravlje nije i ne smije biti prepušteno slučajnosti i nemaru.

Vaše zdravlje ovisi ponajprije od vas samih i uvažavanja instrukcija koje svi svakodnevno dobivamo. Najvažnija instrukcija je ne kretati se. Ostati doma i organizirati život u tom okružju. Ako to radite vi štite živote drugih obitelji, a ako to rade drugi štite život vaše obitelji.

Ovim povodom citirat ćemo riječi jedne mlade osobe, pacijentice onkološkog odjela u Sarajevu:

U slučaju Corone, s kim god da ja dođem, otpast ću jer sam onkološki pacijent. I nisam jedina! Koliko li nas samo ima koji ćemo otpasti! Mislite na nas i molim vas ostanite kući.“

Ovo su riječi koje su važnije od svih institucionalnih apela i odluka, naredbi i zabrana jer su riječi čovjeka koji želi život kao i svi mi!

Neka nam ove riječi stalno odzvanjaju u ušima. Danas su to riječi ove hrabre osobe, a sutra već, možda, naše.

Stoga, još jednom vas molimo:

Uvažite mjere smanjenog kretanja, jer ako se vi budete kretali možda ćete onemogućiti kretanje vaših najbližih jer ćete biti zaraženi!

Nemojte prešutjeti svoj boravak u inozemstvu, jer će s vama u BiH možda ući i Corona virus zbog čega će vaši najbliži oboljeti!

Nemojte odlaziti u domove zdravlja zbog straha, pozovite nadležne službe da dođu do vas, jer ako odete vaš povratak doma može biti presudan za zdravlje vaših najmilijih!

Nemojte zanemariti pranje ruku, higijenu odjeće i obuće jer možda vaše ruke nose Corona virus u vaš dom!

Nemojte reći da niste znali jer zdravlje nije u rukama drugih nego u našim rukama!

Žitelji Bosne i Hercegovine su hrabri, jaki, odlučni, spremni da odole svim izazovima, okrenuti ljubavi i brizi za druge. Po tome nas cijeli svijet prepoznaje i neka i sada, u ovim teškim trenucima za sve nas, to bude naša nit vodilja i saveznik u borbi protiv globalnog neprijatelja-Corona virusa!

Vaše Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine!