Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

ESOF 2020 od 2. do 6.septembra 2020. godine.

18.08.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Panevropski sastanak posvećen istraživanju i inovacijama - ESOF 2020 – održat će  se od 2. do 6. septembra 2020. godine u Trstu.

Sastanak će  otvoriti evropska komesarka za istraživanje Mariya Gabriel.

 

EuroScience Open Forum (ESOF) osnovan je 2004. godine od strane EuroScience, neprofitne organizacije istraživača u Evropi i predstavlja forum posvećen istraživanju i inovacijama. Forum se održava svake dvije godine. Na sastancima ESOF-a, naučnici, istraživači, mladi istraživači, inovatori , komunikatori nauke i tehnologije i šira javnost iz cijele Evrope razgovaraju o novim otkrićima i smjeru u kojem idu istraživanja.

 

Među brojnim prestižnim gostima i govornicima su i Alessio Figalli matematičar i dobitnik Feldsove medalje 2018, Elena Cattaneo doživotna senatorka poznata po svojim istraživanjima Huntington-ove bolesti i matičnim ćelijama, Fabiola Gianotti generalna direktorka CERN-a u Ženevi, Iain Mattaj direktor Human Technopole-a u Milanu, Alberto Mantovani imunolog i najcitiraniji istraživač međunarodne naučne literature, Gerald Haug nemački klimatolog, Roberto Cingolani fizičar i osnivač Italijanskog instituta za tehnologiju u Đenovi, Sheila Jasanoff profesor sa Harvarda i jedan od vodećih svetskih autoriteta o vezi između nauke i demokratije, Clive Cookson naučni urednik Financial Times-a i francuski matematičar i Jean-Pierre Bourguignon bivši predsednik Evropskog istraživačkog savjeta. Očekuje se i prisustvo američkog ekonomiste i stručnjaka za održivi razvoj i javnu zdravstvenu politiku i upravljanje Jeffrey Sachs, dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju 2001. Joseph Stiglitz, virologa Ilaria Capua i holandskog arhitekte i urbaniste Rem Koolhass-a.