Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ambasador Republike Sjeverne Makedonije u Bosni i Hercegovini Ekrem Ebibi u nastupnoj posjeti ministrici Ankici Gudeljević

05.02.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević razgovarala je u Sarajevu sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije Ekremom Ebibijem o saradnji dvije zemlje u oblastima u kojima nadležnosti ima Ministarstvo civilnih poslova.

                Ambasador Ebibi poseban akcenat stavio je na oblast državljanstava i kulture. Prenio je inters svoje zemlje za postizanje sporazuma o dvojnom državljanstvu između Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije, imajući u vidu interese velikog broja državljana BiH koji žive u Sjevernoj Makedoniji, kao i činjenicu da bi takav sporazum mogao doprinijeti ekonomskoj saradnji.

                Ambasador je istakao i veliku kulturnu razmjenu između dvije zemlje. Mišljenja je da bi proširenje postojećeg Sporazuma o saradnji u oblasti kulture na način da se omogući međusobno otvaranje kulturnih centara doprinijelo većem povezivanju.

                Ministrica Ankica Gudeljević naglasila je da su odnosi između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije veoma dobri i iskazala spremnost za saradnju u svim oblastima u kojima djeluje Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine.