Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ambasador Johann Sattler, šef Delegacije Europske unije posjetio Ministarstvo civilnih poslova BiH

01.09.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Šef Delegacije Europske unije danas je posjetio Ministarstvo civilnih poslova i razgovarao sa ministricom Ankicom Gudeljević o brojnim pitanjima iz nadležnosti ovog Ministarstva.

Kultura kao jedan od najbitniji aspekata života je tema kojom je počeo razgovor. Zajednički stav je da institucijama kulture treba pomoći da održe kontinuitet rada, ali i da treba ojačati snagu i ulogu Deska Kreativna Europa u BiH. S tim u vezi dogovoreno je organiziranje sastanka na kojem bi ove teme bile prioritet s ciljem dolaska do kompromisnih rješenja za postizanje najveće dobrobiti za ove institucije. Ministrica Gudeljević je izrazila opredijeljenosti za rješavanje svih otvorenih pitanja kako bi zajedno nadišli postojeće probleme.

Obrazovanje u BiH, PISA testiranje, obrazovanje u vrijeme Covid-19 bili su druga tema za koju je definirana nužna potreba nastavka realizacije posebice imajući u vidu mape puta za obrazovanje, PISA testiranje i implementaciju TAIEX instrumenta Europske komisije za tehničku potporu i razmjenu informacija, u procesu pristupanja Europskoj uniji u oblastima preuzimanja zakonodavstva Evropske unije i njegovog provođenja u domaći pravni sustav.

Posljednji set tema je bio posvećen zdravstvenom sektoru i socijalnoj skrbi pri čemu je gospodin Sattler izrazio zadovoljstvom brzom pristupanju BiH sustavu javnih nabavki, a ministrica Gudeljević naglasila da je to samo jedan u nizu dokaza da se može zajednički djelovati uz međusobno uvažavanje.

Bio je ovo prvi radni sastanak šefa Delegacije Europske unije u BiH i ministrice Gudljević koji je otvorio put budućoj suradnji i zajedničkim aktivnostima.