Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministar Adil Osmanović razgovarao sa ministrom iz Kabineta premijera Malezije Mujahid Yusof Rawom

28.09.2018

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:


Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je u Sarajevu sa ministrom iz Kabineta premijera Malezije Mujahid Yusof Rawom, o mogućnostima saradnje Bosne i Hercegovine i Malezije u oblastima u kojima nadležnost ima Ministarstvo civilnih poslova BiH, a posebno u obrazovanju, kulturi i saradnji mladih.

                Ministar Adil Osmanović inicirao je tokom razgovora pokretanje procedure za potpisivanje sporazuma dvije zemlje o saradnji u oblasti obrazovanja, te podsjetio da je takva inicijativa pokretana 2011. godine, ali bez konkretnih rezultata. Ministar je izuzetno značajnom označio i saradnju u oblasti mladih.

                „ Razmjena informacija i mišljenja vezanih uz pitanja mladih, istraživanja, izrade propisa i povezivanje omladinskih organizacija najbolji su put ka unapređenju odnosa i jačanju saradnje između dvije države“, rekao je ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović.

                Tokom sastanka ministra Osmanovića i ministra iz Kabineta premijera Malezije Mujahid Yusof Rawe razgovarano je i o implementaciji bilateralnog Sporazuma o kulturnoj saradnji koji je potpisan 2008. godine.