Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Osmanović-Heidari: Nastaviti uspješnu kulturnu saradnju Bosne i Hercegovine i Islamske Republike Iran

03.10.2018

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:


Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je u Sarajevu sa ambasadorom Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini Mahmoudom Heidarijem o saradnji dvije zemlje posebno u oblasti kulture.

            “Stalo nam je da imamo dobru kulturnu saradnju sa Islamskom Republikom Iran. Radi se o staroj civilizaciji od koje se ima šta naučiti, posebno u oblasti obnove i konzervacije starih rukopisa”, rekao je ministar Osmanović i dodao da je potrebno izraditi plan kulturne, obrazovne i sportske saradnje za naredne dvije godine.

            Ambasador Heidari založio se za uspostavljanje veće kulturne razmjene između dvije države te ponudio pomoć iranskih profesora i stručnjaka u očuvanju starih rukopisa.

            Predstavnici ambasade Islamske Republike Iran informirali su ministra Osmanovića da će u februaru naredne godine biti po četvrti put održana Sedmica iranskog filma u Sarajevu, a značajnu pažnju posvećuju i događajima u okviru Sedmice iranske kulture u nekoliko gradova BiH.

            Sagovornici su izrazili očekivanje da će predstojeći izbori proteći u demokratskoj atmosferi, te da će i u narednom periodu biti nastavljena uspješna saradnja ove dvije države.