Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministar Adil Osmanović razgovarao sa ambasadorom Države Katar- Izražen interes za saradnju u oblasti sporta i kulture

19.11.2018

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:


Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je u Sarajevu sa ambasadorom Države Katar u Bosni i Hercegovini Sultan Bin Ali Al-Khaterom.

            Ministar Osmanović i ambasador Al-Khater razmotrili su dosadašnju saradnju dvije zemlje, te ocijenili da je moguće ostvariti napredak u nekim oblastima. Ministar Osmanović posebno se založio za bolju saradnju u oblasti sporta i kulture kroz potpisivanje sporazuma o saradnji. Ministar civilnih poslova podsjetio je da veliki broj naših sportskih radnika uspješno radio u Kataru i naglasio da bi se potpisivanjem sporazuma o saradnji u oblasti sporta, kao i kulture, omogućila veća razmjena stručnjaka i iskustava. Posebno zanimljivim ocjenio je iskustva Katara u vezi sa organizacijom predstojećeg svjetskog prvenstva u nogometu, izražavajući očekivanje da će Bosna i Hercegovina biti dio tog velikog sportskog događaja.

            I ambasador Al-Khater podržao je aktivnosti na potpisivanju sporazuma o saradnji dvije zemlje u sportu i kulturi. Posebno je izrazio spremnost svoje zemlje za organiziranje kulturnih događaja, sedmica kulture i sličnih, kako bi se bogata kultura i tradicija dvije zemlje bolje predstavila.

            Na sastanku je konstatirano da su već potpisani Memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vlade Države Katar o saradnji u oblasti zdravstva, proizvodnje lijekova i zapošljavanja zdravstvenih radnika i Memorandum o razumijevanju i saradnji u oblasti mladih između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Države Katar. Ministar Adil Osmanović i ambasador Države Katar u BiH Al-Khater založili su se za punu primjenu potpisanih dokumenata.