Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministar Adil Osmanović razgovarao sa ambasadorom Države Palestine u Bosni i Hercegovini Rezekom Namorom (Rezeq Namoora)

28.01.2019

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:


Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je sa ambasadorom Države Palestine u Bosni i Hercegovini Rezekom Namorom (Rezeq Namoora) o saradnji dvije zemlje u oblastima u kojima nadležnost ima Ministarstvo civilnih poslova BiH.

                Posebna pažnja posvećena je saradnji u obrazovanju, visokom obrazovanju i istraživanjima, saradnji mladih, te u zdravstvu, proizvodnji lijekova i zapošljavanju zdravstvenih radnika.

                “Očekujemo da će uskoro biti finalizirani tekstovi memoranduma o saradnji u ovim oblastima, čime bi saradnja bila podignuta na viši nivo. Cilj je da podijelimo znanja i iskustva u interesu naroda dvije zemlje”, rekao je ministar Osmanović.

                Na sastanku su naglašeni višedecenijski dobri odnosi naroda dvije zemlje, o čemu svjedoči činjenica da je veliki broj palestinaca sticao znanje na univerzitetima u bivšoj Jugoslaviji, a posebno u Sarajevu.

                Ambasador Namora podsjetio je da već postoji uspješna saradnja pojedinih univerziteta i medijskih kuća sa partnerima iz Palestine.