Grb BiH

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Vijesti

 

СВЕ ВИЈЕСТИ


СЕКТОРИ

КАТЕГОРИЈЕ

26. Сарајево Филм Фестивал 14 - 21. август 2020. године

19.08.2020

Пошаљи документе на е-маил

Е-маил пошиљаоца (*):
Е-маил примаоца (*):
Коментар:

Као што је познато отпочео је још један Сарајево Филм Фестивал. Захваљујући овом значајном културном догађају, израслом у респектабилни међународни филмски фестивал, с посебним фокусом на регион Југоисточне Европе, претходних година Сарајево је било домаћин бројним домаћим и страним посјетиоцима, који су имали прилику бити судионицима овог и низа осталих пратећих културних садржаја.

Сарајево Филм Фестивал пружа јединствену прилику да филмови, таленти и вриједни стваралачки пројекти из регије буду представљени  међународној филмској јавности.

Стога, овај фестивал јесте заједничка платформа за филмски догађај читаве регије, постављајући високе стандарде у фестивалској организацији, филмској промоцији и презентацији у Југоисточној Европи.

Овогодишњи СФФ се одвија у сасвим новим и специфичним условима. С обзиром на то да ситуацију због пандемије COVID-19, овогодишње издање фестивала се одржава онлине путем сљедећег wеб-сајта: https://ondemand.sff.ba/,, а што ће представљати централно мјесто за све филмове, програме и садржаје 26. Сарајево Филм Фестивала, не само за публику у Босни и Херцеговини, већ и за љубитеље филма у региону и свијету.

На https://ondemand.sff.ba/, доступни су сви програми Сарајево Филм Фестивала. Такмичарски програм – играни филм, Такмичарски програм – документарни филм, Такмичарски програм - кратки филм, Такмичарски програм – студентски филм, Опен Аир програм и Претпремијере серије понудит ће публици низ свјетских и интернационалних премијера. Филмове из такмичарског играног и документарног програма, као и Open Air селекције прати Фестивалска телевизија.

Детаљније информације можете погледати на сљедећем линку:  https://ondemand.sff.ba/,.

Као изузетан културни догађај, СФФ већ годинама успјешно доприноси афирмацији филмске умјетности и стваралаштва у Босни и Херцеговини, али и изван њезиних граница, креирајући сада већ препознатљив имиџ Сарајева као града филмских фестивала.

Иако се овогодишњи Сарајево Филм Фестивал одвија, на жалост, у специфичним условима, вјерујемо да ће и овог пута испунити очекивања цјелокупне филмске јавности и свих љубитеља филма.

Желимо успјешну реализацију 26. Сарајево Филм Фестивала!