Grb BiH

BOSNIA AND HERZEGOVINA

Vijesti

 

ALL NEWS


SECTORS

CATEGORIES

(Not translated) 26. Sarajevo Film Festival 14 - 21. avgust 2020. godine

19/08/2020

Send documents on email

Email sender (*):
Email recipient (*):
Comment:

Kao što je poznato otpočeo je još jedan Sarajevo Film Festival. Zahvaljujući ovom značajnom kulturnom događaju, izraslom u respektabilni međunarodni filmski festival, s posebnim fokusom na region Jugoistočne Evrope, prethodnih godina Sarajevo je bilo domaćin brojnim domaćim i stranim posjetiocima, koji su imali priliku biti sudionicima ovog i niza ostalih pratećih kulturnih sadržaja.

Sarajevo Film Festival pruža jedinstvenu priliku da filmovi, talenti i vrijedni stvaralački projekti iz regije budu predstavljeni  međunarodnoj filmskoj javnosti.

Stoga, ovaj festival jeste zajednička platforma za filmski događaj čitave regije, postavljajući visoke standarde u festivalskoj organizaciji, filmskoj promociji i prezentaciji u Jugoistočnoj Evropi.

Ovogodišnji SFF se odvija u sasvim novim i specifičnim uvjetima. S obzirom na to da  situaciju zbog pandemije COVID-19, ovogodišnje izdanje festivala se održava online putem sljedećeg web-sajta:  https://ondemand.sff.ba/, a što će predstavljati centralno mjesto za sve filmove, programe i sadržaje 26. Sarajevo Film Festivala, ne samo za publiku u Bosni i Hercegovini, već i za ljubitelje filma u regionu i svijetu.

Na https://ondemand.sff.ba/ dostupni su svi programi Sarajevo Film Festivala. Takmičarski program – igrani film, Takmičarski program – dokumentarni film, Takmičarski program - kratki film, Takmičarski program – studentski film, Open Air program i Pretpremijere serije ponudit će publici niz svjetskih i internacionalnih premijera. Filmove iz takmičarskog igranog i dokumentarnog programa, kao i Open Air selekcije prati Festivalska televizija.

Detaljnije informacije možete pogledati na sljedećem linku:  https://www.sff.ba/.

Kao izuzetan kulturni događaj, SFF već godinama uspješno doprinosi afirmaciji filmske umjetnosti i stvaralaštva u Bosni i Hercegovini, ali i izvan njezinih granica, kreirajući sada već prepoznatljiv imidž Sarajeva kao grada filmskih festivala.

Iako se ovogodišnji Sarajevo Film Festival odvija, na žalost, u specifičnim uvjetima, vjerujemo da će i ovog puta ispuniti očekivanja cjelokupne filmske javnosti i svih ljubitelja filma.

Želimo uspješnu realizaciju 26. Sarajevo Film Festivala!