Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

23. juni – Svjetski dan olimpizma

21.06.2024

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Međunarodni olimpijski dan obilježava se svake godine širom svijeta pa tako i ove godine.

Sportisti iz svih zemalja na ovaj dan učestvuju u sportskim aktivnostima, kao što su trčanje, izložbe, muzika i edukativni seminari.

Grad Zavidovići i „Forest Creek Golf Resort“su 3. juna 2024. godine bili domaćini manifestacije koja proslavlja olimpizam u Bosni i Hercegovini “Olympic Day 2024”.

 „Olimpic Day“ organizovao je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, a učesnici su mogli da se okušaju u devet različitih sportova: golf, odbojka, karate, taekwondo, rukomet, fudbal, streljaštvo, frizbi i badminton.

 Sama manifestacija je održana u prelijepom ambijentu golf terena „Forest Creek Golf Resorta” u Zavidovićima uz prisustvo predsjednika Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine akademika prof. dr. Izeta Rađe, gradonačelnika Zavidovića Hašima Mujanovića i ambasadora Francuske u Bosni i Hercegovini, NJ. E. François Delmas.

 Olimpijski dan uspostavljen je 1948. u svrhu obilježavanja rođenja modernih Olimpijskih igara, a cilj je promocija i implementacija olimpijskih vrijednosti, prijateljstva, kao i ideje bavljenja sportom svih uzrasnih kategorija u užoj i široj zajednici.