Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministarstvo civilnih poslova BiH organiziralo seminar na temu „Strateško planiranje-Tokio 2020“

20.09.2018

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:


Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine organiziralo je seminar na temu „Strateško planiranje-Tokio 2020“, s ciljem analize stanja i planiranja aktivnosti koje će doprinijeti što boljem predstavljanju Bosne i Hercegovine na narednim ljetnjim olimpijskom igrama u Tokiju 2020. godine.

                Na seminaru je naglašeno da je tokom niza razgovora koje su ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović i predstavnici Ministarstva imali sa sportistima i sportskim radnicima, zaključeno da je potrebno više pažnje posvetiti stvarnim potrebama saveza kako bi se omogućilo što većem broju takmičara ispunjavanje olimpijske norme, kao i najbolji mogući nastup u Tokiju.

                Analiza i preporuke sa seminara u Tarčinu, bit će razmatrani i na sjednici Vijeća ministara BiH s ciljem osiguranja što šire podrške uspješnim sportistima.

                Seminaru na temu „Strateško planiranje-Tokio 2020“, uz predstavnike Ministarstva civilnih poslova BiH, prisustvuju i predstavnici Federalnog ministarstva kulture i sporta, Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu Brčko distrikta, Olimpijskog komiteta BiH, Paraolimpijskog komiteta BiH, Atletskog saveza BiH, Teniskog saveza BiH, Džudo saveza BiH, Plivačkog saveza BiH, Streljačkog saveza BiH, Bokserskog saveza BiH, Karate saveza BiH, kao i drugih saveza čiji takmičari imaju izgledne šanse za ostvarivanje norme za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.