Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE MLADIH

12.01.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Gangwon (Koreja) je izabran za domaćina 4. Zimskih olimpijskih igara mladih (YOG), koje će se održati od 19. siječnja do 1. veljače 2024. godine.

Ukupno 81 događaj predviđen je za dva tjedna natjecanja i proslave. Program događaja je finaliziran i uključuje događaje halfpipea (slobodno skijanje i snowboard), dual mogul (samo slobodno skijanje) i cross (slobodno skijanje i snowboard). To je učinjeno u partnerstvu sa svih sedam olimpijskih zimskih međunarodnih federacija.

Igre će se održat će se na četiri lokacije: Gangneung (za sportove na ledu), PyeongChang (za nordijske i klizne discipline), Jeongseon High 1 (za alpsko skijanje i dual mogule) i Hoengseong (za preostale freestyle skijanje i snowboard natjecanja).

Olimpijske igre mladih uspostavio je Međunarodni olimpijski odbor kao višesportski događaj visoke razine. Jedinstvena su kombinacija atletske izvedbe i namjenskog sportskog festivala koji okuplja mlade elitne sportaše u dobi od 15 do 18 godina kako bi razvili svoje sportske vještine, živjeli olimpijske vrijednosti i podijelili svoja iskustva s drugim mladim sportašima iz cijelog svijeta.

Domaćin 1. Zimskih olimpijskih igara mladih bio je Innsbruck 2012. godine, a od tada se održavaju svake četiri godine.

 

Više na: https://olympics.com/ioc/news/dates-and-venues-confirmed-for-gangwon-2024