Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Webinar na temu „Technology and Market Assessment for projects aiming at technology transfer“

11.10.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Osmi webinar na temu „Technology and Market Assessment for projects aiming at technology transfer“ koji će se održati 20. oktobra 2021. godine u 10 sati putem Zoom platforme. Za učešće na webinaru neophodna je registracija, a koju je moguće obaviti na ovom linku

Predavač na webinaru je Dr. Antonín Králík, Charles University Centre for Knowledge and Technology Transfer (CZ). 

Ovaj događaj, kao i drugi planirani da se organizuju u toku ove godine, je namijenjen za sve istraživače, menadžere i administratore istraživanja zainteresovane za teme: šta donosi novi program finansiranja naučno-istraživačkih projekata Horizon Europa, koji su glavni principi dizajniranja uspješnog prijedloga naučno-istraživačkog projekta, značaj etike i otvorene nauke Horizon Europa, prava intelektualne svojine u naučno-istraživačkim projektima, transfer tehnologije i procjena tržišta od posebnog značaja za inovacione i naučno-istraživačke projekte, finansije na Horizon Europa projektima i dodatne mogućnosti za apliciranje institucija iz zemalja Zapadnog Balkana.

Webinar se organizuje u okviru projekta pod nazivom V4+WB RMA Network, a u kojem Centar za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjoj Luci od novembra 2020. godine učestvuje kao partnerska institucija. Ovaj projekat je inicijativa za podršku i osnaživanje zajednice menadžera i administratora istraživanja. Konzorcijum predvođen organizacijom HETFA iz Budimpešte, finansiran je kroz Međunarodni višegradski fond i fokusira se na zemlje tzv. višegradske četvorke (V4 − Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska) i Zapadnog Balkana (Srbija, Bosna i Hercegovina i Sjeverna Makedonija).

 Webinar će biti održan na engleskom jeziku. 

Pristup materijalima sa prethodnih webinara (dostupan na Learning Materials Platform) je moguć uz prethodnu registraciju za Online Expert Pool  projekta.

Više informacija na: https://hetfa.eu/international-projects/v4wb-rmas/.