Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

USPJEŠNО ZAVRŠENE EUROPSKE UNIVERZITETSKE IGRE 2022

09.08.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

U Lodzu u Poljskoj su uspješno završene Europske univerzitetske igre 2022. godine.

Nakon pauze zbog Covida-19, ove su se godine vratile Europske univerzitetske igre. Europska univerzitetska sportska asocijacija (EUSA), u suradnji s lokalnim organizacijskim odborom, predvođenim Tehnološkim sveučilištem u Lodzu, Univerzitetskom sportskom asocijacijom Poljske (AZS) i gradom Lodzom, uz podršku ključnih partnera, pripremila je događaj za pamćenje, nudeći 20 sportova, obrazovne, društvene i kulturne djelatnosti.

Europske univerzitetske igre u Lodzu predstavljaju najveći multisportski događaj u Europi ove godine. Nakon 15 dana natjecanja, događaj je zaključen ceremonijom zatvaranja, održanom u subotu, 30. jula, u Lodz Sport Areni, nakon finalne utakmice ženskog rukometa.

Judistice iz Bosne i Hercegovine Anđela i Aleksandra Samardžić osvojile su zlatne medalje na Europskim univerzitetskim igrama.

Na judo šampionatu koji se održava u okviru šestih Europskih univerzitetskih igara sestre Samardžić su osvojile prva mjesta. Anđela je u pohodu na zlatnu medalju u kategoriji do 57 kilograma savladala predstavnice Mađarske i Velike Britanije, a u polufinalu i finalu imala je borbe s predstavnicama Ukrajine.

Aleksandra Samardžić je u kategoriji do 70 kilograma završila ispred predstavnica Ukrajine koja je aktuelna evropska juniorska prvakinja.

Više na: https://www.eusa.eu/successful-european-universities-games-2022-concluded-in-lodz