Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

UNESCO i UNICEF od 30.novembra organizuju seriju webinara na temu: Oporavak učenja nakon krize COVID-19

26.11.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Svrha serije webinara je podijeliti nove dokaze i primjere dobre prakse u svrhu informisanja o nastavnom pristupu i praksi kada je riječ o rješavanju gubitka u učenju uslijed zatvaranja škola.

 

Prvi webinar biće održan 30. novembra od 9:30 do 11:00 časova na temu: Važnosti uloge formativnog ocjenjivanja odnosno procjene znanja te oporavku učenja. Webinar se organizuje na engleskom jeziku.

 

Ova sesija pokušaće da odgovori na pitanje kako predavači mogu iskoristiti formativno ocjenjivanje da saniraju gubitak u učenju, te da osiguraju da djeca uče na adekvatnom nivou, zatim da poboljšaju ishode učenja i spriječe odustajanja od školovanja.

 

Priključenje je moguće putem linka:  https://unicef.zoom.us/j/92662949530 Passcode: 226690.

 

Organizatori su predložili da prije webinara zainteresovani pročitaju okvirne dokumente UNESCO-v Reimaging our Futures Together i UNICEF-ov Formative Assessment Guidance for Teachers.

 

Povezane smjernice i alati o ocjenjivanju, uključujući smjernice za predavače mogu se pronaći na novoj međuagencijskoj Platformi za ocjenjivanje učenja djece: https://allchildrenlearning.org.