Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

UJEDINJENI SPORTOM ... UJEDINJENI ZA SPORT

17.11.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Sport mora biti dostupan svima - mora biti siguran, pošten, izgrađen na visokim etičkim vrijednostima, mora zaštititi ljudsko dostojanstvo i biti protiv svake vrste iskorištavanja onih koji se bave sportom.

Vijeće Evrope, zajedno sa svojim partnerima, podiže svijest o važnosti ovih vrijednosti u sportu. Novi video zapis pokrenut je tijekom otvaranja 16. Konferencije ministara Vijeća Evrope nadležnih za sport i poziv je svim ključnim dionicima da djeluju kao zajednica u interesu sporta i društva.

Konferencija ministara sporta, u organizaciji Evropskog proširenog parcijalnog sporazuma o sportu Vijeća Evrope (EPAS), koja se trebala održati u Atini od 4. do 6. novembra, otkazana je zbog visoke stope incidencije slučajeva korona virusa u Evropi.

Održavanje planiranih sastanaka je zamijenjeno sa novim programom, koji će uključivat nekoliko kraćih događaja putem video konferencije, raspoređenih u dužem vremenskom razdoblju, kako bi se obuhvatile sve zakazane teme.

Na prvoj video konferenciji, koja se odnosila na otvaranje sastanka i uvoda u temu I Europski pristup sportskim politikama: Revizija Evropske sportske povelje učestvovala je Anđa Kalem – Perić, pomoćnica ministrice.

 

Više na:https://www.coe.int/en/web/sport/newsroom