Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Program stipendiranja na Master studijama za žene iz oblasti STEM nauka

27.03.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Britanski Savjet (British Council) obavještava da je otvorio tri programa stipendiranja na Master studijama za žene iz blasti „STEM“ nauka. Ovaj program stipendiranja odnosi se na sve zainteresovane kandidatkinje iz Bosne i Hercegovine i država Zapadnog Balkana. Cilj ovog programa stipendiranja je da se žene iz Bosne i Hercegovine i država Zapadnog Balkana motivišu za nastavak svoje profesionalne karijere u nauci. Ovaj stipendijski program se realizuje u partnerstvu sa tri renomirana Univerziteta u Velikoj Britaniji i to:

  • Cranfield University,
  • University of Saint Andrews i
  • City University of London.

Osnovna ideja ovog stipendijskog programa je da se stečeno znanje odmah primjeni u Bosni i Hercegovini, tako da se od učesnica ovog programa zahtjeva da se po okončanju programa vrate nazad u Bosnu i Hercegovinu. Ovaj program nema ograničenja po pitanju starosti zainteresovanih kandidatkinja iz Bosne i Hercegovine i država Zapadnog Balkana, a također ovaj stipendijski program za sticanje Master zvanja iz oblasti „STEM“ nauka omogućava da se prijave i žene sa djecom.

Rokovi

Krajnji rokovi za podnošenje prijava su sljedeći:

  • Krajnji rok za podnošenje aplikacija na Cranfield University je 07.04.2023. godine,
  • Krajnji rok za podnošenje aplikacija na University of Saint Andrews je 12.04.2023. godine i
  • Krajnji rok za podnošenje aplikacija na City University of London je 17.04.2023. godine.

Ostale informacije

Sve neophodne informacije koje se tiču ovog programa stipendiranja mogu se pronaći preko sljedeće web adrese: http://bit.ly/3HTs8jn

Informativni vebinar na kome će se predstaviti Univerziteti će se održati 28. marta 2023. godine u 11.00h (link za registraciju je: https://forms.office.com/e/NTXNhTUHx2)

Kontakt

Zainteresovanje kandidatkinje iz Bosne i Hercegovine i država Zapadnog Balkana sve dodatne informacije mogu dobiti kontaktirajući g-đu Mirjanu Nikolić putem e-maila na adresu: mirjana.nikolic@britishcouncil.org