Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Program razmjene mladih: Zapadni Balkan upoznaje Japan – most u budućnost, 10-18 maj 2021. godine, Japan

15.01.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

 

Ministarstvo vanjskih poslova Japana (MOFA) i Regionalni ured za saradnju mladih (RYCO) provode program razmjene mladih „Zapadni Balkan upoznaje Japan: most u budućnost“, koji će se realizirati od 10. do 18. maja 2021. godine. Zapadni Balkan upoznaje Japan: most u budućnost je program razmjene mladih, koji se u okviru programa MIRAI organizira od 2018. godine, a ima za cilj produbiti razumijevanje učesnika o Japanu i njegovoj politici, promovisati međusobno razumijevanje i pomirenje putem intelektualne i kulturne razmjene, te izgraditi osnovu za buduće prijateljstvo i saradnju između Japana i zapadnog Balkana.

 

U okvir ovogodišnjeg poziva razmjene mladih planirano je da 11 dodiplomaca ili diplomaca starosti od 20 do 25 godina, koji dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, sjeverne Makedonije i Srbije, posjete Japan.

 

Rok za dostavljanje prijava je 22. februar 2021. godine. Detaljne informacije o pozivu, programu razmjene, uslovima i načinu za prijavu, kao i logističke informacije o razmjeni mogu se naći na sljedećoj web stranici https://www.rycowb.org/?p=9277