Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

PRIRUČNICI NISU SAMO PRAVILNIK, VEĆ I NAČIN ŽIVOTA UOČI PEKINGA 2022.

12.01.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Na samo 30 dana do ceremonije otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022., Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je održao niz tradicionalnih konzultacija s predstavnicima sportaša iz cijelog svijeta, Nacionalnim olimpijskim odborima i Međunarodnim olimpijskim savezima zimskih sportova. Pridružio im se i Organizacijski odbor Peking 2022.

Kako sudionici Igara počinju stizati u kinesku prijestolnicu, sve je na pravom putu da se organiziraju sigurne Zimske olimpijske igre za sve sudionike i kineski narod, izvijestio je Juan Antonio Samaranch, predsjednik Koordinacijske komisije MOO-a za Peking 2022. Novosti o pozitivnom statusu dio priprema također su dionicima dali izvršni direktor Olimpijskih igara MOO-a Christophe Dubi i operativni direktor Olimpijskih igara Pierre Ducrey koji su sa svojim timom doputovali u Peking.

Naglašeno je da je sada kritično vrijeme da svi sudionici Igara koji putuju u Peking budu posebno oprezni. Oni bi već prije odlaska u Peking trebali slijediti mjere navedene u Priručnicima za Peking 2022.

Predsjednik MOO-a Thomas Bach rekao je:

-          Peking sada počinje za sve nas. Moramo učiniti sve da olimpijski snovi sportaša ne budu oduzeti samo nekoliko dana prije polaska. Priručnici nisu samo pravilnik  – oni bi sada trebali biti način života.

Sportaši i sudionici Igara koji su pozitivni na COVID-19 i nemaju simptome bit će otpušteni iz karantene nakon što imaju dva uzastopna negativna rezultata testa na COVID-19 (PCR) s najmanje 24 sata između dva uzorka i bez drugih simptoma COVID-19. Zatim će biti pušteni u sustav praćenja bliskog kontakta, tj. testirani dva puta dnevno, ali će im biti dopušteno da kao bliski kontakt obavljaju svoje osnovne aktivnosti vezane uz igre bez izolacije. Za sportaše to znači da bi mogli nastaviti trenirati i natjecati se. Svaku situaciju pregledat će Grupa medicinskih stručnjaka (MEP) sastavljena od vrhunskih kineskih i međunarodnih medicinskih stručnjaka.

 

Više na: https://oks.org.rs/oks-ucestvovao-na-on-line-sastanku-sa-predsednikom-bahom/