Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

PREDSJEDNIK MEĐUNARODNOG OLIMPIJSKOG KOMITETA THOMAS BACH DOBITNIK NAGRADE ZA MIR

18.11.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Thomas Bach dobitnik je ovogodišnje Nagrade za mir koju od 1990. dodjeljuje Seoul Peace Prize Cultural fondacija.

Bach je prestižnu nagradu dobio zbog njegovih napora za zajedničkim nastupom Sjeverne i Južne Koreje na Olimpijskim igrama u Pyeongchangu 2018. i zbog promjena u olimpijskom pokretu pod njegovim vodstvom.

Predsjednik MOO-a Thomas Bach je čovjek koji nosi misiju olimpijskog duha, on je primjer koji istinski živi ono što podučava. Predsjednik Bach promovira prijateljstvo i sklad širom svijeta. Bavljenjem sportom uveliko je dalo doprinos rješavanju sukoba i podjela u mnogim regijama. Time se pokazao kao veliki olimpijski prvak koji se posvetio miru - istakuo je predsjednik fondacije Yeom Jae-ho.

 

Također, naglasio je i Bachovu potporu izbjeglicama sportašima, a uspostavljanjem olimpijskog tima sportaša izbjeglica, skrenuo je pozornost i na ovo aktualno pitanje na globalnoj razini.

Zbog pandemije i strogih zdravstvenih mjera, Bach nije prisustvovao ceremoniji u Seulu, već putem video konferencije, a a nagradu je u njegovo ime primio jedan od najutjecajnijih Korejaca, bivši glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

 

Više na:https://www.olympic.org/news/ioc-president-thomas-bach-receives-seoul-peace-prize