Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Poziv za učešće na Međunarodnom kolokviju Kultura za budućnost u organizaciji BOZAR Bruxelles i na inicijativu Evropske komisije

14.05.2019

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ovim putem vas obavještavamo o pozivu za učešće na Međunarodnom kolokviju Kultura za budućnost, koju organizuje BOZAR Bruxelles na inicijativu Evropske komisije.

 

Ovo je drugi ovakav kolokvij, nakon što je Evropska komisija u saradnji sa BOZAROM 2009. godine organizirala susret na temu Kultura i kreativnost, vektori razvoja.

 

Međunarodni kolokvij Kultura za budućnost: Kreativnost, inovativnost i dijalog za inkluzivni razvoj, održat će se 16. i 17. juna 2019. godine u Bruxellesu, u vodećoj belgijskoj kulturnoj instituciji BOZAR. Kolokvij je namjenjen zainteresiranim instancama u država EU i njenim partnerima a cilj je okupiti kulturne djelatnike, umjetnike, donosioce odluka i donatore od 18 do 28 godina starosti, koji će aktivno učestvovati u radnim grupama, kao govornici i kroz umjetničke intervencije. Tema kolokvija jeste kako kultura može oblikovati i uticati na budućnost na područjima inovativnosti, dijaloga i inkluzivnog razvoja.

 

Više informacija o navedenom događaju i aplikacija dostupni su na web linku: https://culture4future.eu/.