Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Poziv za prijavu učesnika na dugoročni trening za omladinske radnike Enter!

28.06.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Ministarstvo civilnih poslova BiH je od Odjela za mlade Direktorata za demokratsku participaciju Vijeća Evrope primilo e-mail sa pozivom na 4. izdanje treninga za omladinske radnike Enter! za period 2021-2022. godina. Ovaj dugoročni trening služi kao primjer obuke omladinskih radnika na evropskom nivou koja doprinosi kvaliteti, pristupu i raznolikosti omladinskog rada i njegovoj društvenoj i političkoj ulozi u rješavanju problema nasilja, diskriminacije i isključenosti s kojima se suočavaju mladi u ugroženim četvrtima.

 

Ciljna grupa treninga su omladinski radnici (bez obzira na akademski ili profesionalni status, uključujući volontere) koji direktno rade s mladima u ugroženim četvrtima koji se susreću s isključenošću, diskriminacijom i nasiljem ili poteškoćama u pristupu socijalnim pravima. Više informacija o treningu dostupno je na sljedećoj stranici: Enter Long-Term Training Course 2021-2022 (coe.int).

 

Svi kandidati moraju se prijaviti putem interneta i poslati pismo preporuke do 5. jula 2021. godine. Pismo preporuke potrebno je učitati na platformu ili poslati odvojeno e-poštom na e-mail eyc.programme@coe.int do istog roka.