Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Poziv za dodjelu stipendija u okviru programa Stipendium Hungaricum za početak studija od akademske 2023/24. godine

03.11.2022

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Program stipendiranja Stipendium Hungaricum realizuje se u Bosni i Hercegovini od 2014. godine, u okviru obrazovne saradnje između Mađarske i Bosne i Hercegovine, a sprovodi ga mađarska Tempus fondacija, koja vrši selekciju aplikacija i dodjelu stipendija.

 

U sklopu ovog Programa, mađarska strana nudi 50 stipendija godišnje bosanskohercegovačkim studentima za puni studij u Mađarskoj na mađarskom ili engleskom jeziku, u okviru 3 ciklusa studija.

 

Bosanskohercegovačka strana nudi mogućnost mađarskim studentima da nastave studije na bilo kojem univerzitetu u Bosni i Hercegovini na način i pod uslovima utvrđenim CEEPUS III sporazumom (Centralno evropski program razmjene univerzitetskih studija).

 

Rok za prijave za akademsku 2023/24. godinu otvoren je do 16. januara 2023. godine, a prijave se podnose putem online Dream Apply sistema: https://apply.stipendiumhungaricum.hu, koji će biti otvoren za aplikacije od sredine novembra 2022. godine.

 

Dodatne informacije o Programu, dostupnim studijskim programima, uslovima i načinu apliciranja, dostupni su putem internet stranice: www.stipendiumhungaricum.hu.