Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

POZITIVAN ZAMAH U 2021. ZA BUDUĆE DOMAĆINE IGARA

22.02.2021

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Tokom sastanka Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta  (IO MOK-a), Izvršni odbor je primio izvještaje o napretku za svako izdanje predstojećih Olimpijskih igara i Olimpijskih igara mladih koje se održavaju ovog ljeta. To je pružilo dodatne dokaze o kontinuiranom napretku postignutom 2021. godine uprkos stalnim izazovima sa kojima se suočava cijeli svjet.

 

Govoreći o Pekingu 2022, predsjednik MOK-a Tomas Bah rekao je:

 

-          Možemo reći, godinu dana ranije, da su sva takmičarska mjesta spremna, tehničke pripreme su odlične i Kina, kao što znate, trenutno preduzima vrlo stroge mjere i ograničenja, takođe u pogledu učešća u testu događaja.

 

Pozdravljamo i podržavamo ovaj stav, jer svuda u svjetu vidimo da stroge protivmjere i različiti oblici zaključavanja dovode do rezultata. Takve uspješne mjere u ovom trenutku smanjuju broj zaraza, tako da možemo biti još sigurniji i optimističniji u pogledu proljeća i ljetnih igara.  

 

Takođe su dostavljeni izvještaji o predstojećim Olimpijskim igrama mladih Gangvon 2024 i Dakar 2026, pri čemu su obe organizacije nastavile da razvijaju svoje planove održavanja igara tokom narednih meseci.

 

Više na:  https://www.fis-ski.com/en/international-ski-federation/news-multimedia/news/positive-momentum-into-2021-for-future-games-hosts