Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministrica Dubravka Bošnjak razgovarala sa šeficom predstavništva UNICEF-a u BiH Rownak Khan

08.03.2023

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

      

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Dubravka Bošnjak tokom današnjeg razgovora u Sarajevu sa šeficom predstavništva UNICEF-a u BiH Rownak Khan izrazila je želju za nastavkom uspješne saradnje sa UNICEF-om.  

          Zahvalila je na dosadašnjoj podršci koju je UNICEF pružio Bosni i Hercegovini tokom pandemije COVID-19. Ministarstvo civilnih poslova BiH je u periodu od početka pandemije primilo 10 donacija UNICEF-a za zdravstvene ustanove u BiH. Ukupna vrijednost donacija iznosi približno 3 milona eura, a UNICEF je podršku pružio i u provođenju procedura nabavke opreme za vakcinaciju i vakcine, kao i jačanja kapaciteta hladnih lanaca.

          Rownak Khan je informirala ministricu Bošnjak o četiri UNICEF-ova projekta/programa u oblasti zdravstva, obrazovanja, reforme zaštite prava djece i deinstitucionalizacije u sistemu socijalne i dječje zaštite. Kroz ove projekte, UNICEF će organizirati radionice u kojima očekuje učestvovanje i saradnju sa Ministarstvom civilnih poslova. Projekti bi trebali doprinijeti nastavku uspješne saradnje resornih entitetskih tijela i institucija u oblastima koja su obuhvaćena projektima.

          Šefica predstavništva UNICEF-a Rownak Khan najavila je nastavak podrške Ministarstvu civilnih poslova, a obostrano je iskazana spremnost za produbljivanje saradnje u mandatu ministrice Dubravke Bošnjak.