Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Ministar Adil Osmanović posjetio Petu gimnaziju u Sarajevu – Značaj EYOF-a veći od sportskog nadmetanja

08.02.2019

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Povodom dana komunikacije sa mladima, a u okviru događaja koji se odnose na Evropski olimpijski festival mladih (EYOF) koji se od 9. do 16.februara održava u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović posjetio je Petu gimnaziju na Dobrinji.

Ministar se družio s učenicima škole i razgovarao o značaju sporta i o temama koje mlade ljude zanimaju kada je riječ o sportu u BiH.

Tom prilikom naglasio je da će EYOF imati veliki značaj, ne samo za razvoj sporta i sportske infrastrukture nego i turizma i ekonomije u  Bosni i Hercegovini, prije svega u gradovima domaćinima Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

"Posebno želim ovom prilikom da naglasim da se radi o zajedničkoj akciji Grada Sarajevo i Istočno Sarajevo, čime se potvrđuje opredijeljenost da se zajednički investira u bolju budućnost. Ovo je veliko iskustvo za sve nas, a posebno nam je želja da vi, mladi,  shvatite i prihvatite poruku koju organizacijom EYOF-a šaljemo", rekao je ministar Osmanović.

Peta gimnazija broji oko 600 učenika i 70 uposlenika postižu značajne uspjehe na svim poljima. Ovo je jedina u Bosni i Hercegovini, ima sportsko usmjerenje koje je uvedeno 1997. godine, a koje omogućava učenicima tih odjeljenja, da se uz redovne školske aktivnosti mogu aktivno baviti sportom i neometano ispunjavati sve svoje sportske obaveze.