Vijesti

 

SVE VIJESTI


SEKTORI

KATEGORIJE

Međunarodni olimpijski odbor pruža pomoć u osnivanju portala održivost.sport

10.07.2020

Pošalji dokument na e-mail

E-mail pošiljaoca (*):
E-mail primaoca (*):
Komentar:

Globalna udruga međunarodnih sportskih federacija (GAISF), koju podržava Međunarodni olimpijski odbor (IOC), pokrenula je „održivost.sport“, web portal posvećen pitanjima održivosti poput klimatskih promjena, ekonomske nejednakosti i socijalne nepravde.

Portal je utemeljen kako bi pomogao daljim ciljevima održivosti sporta pružanjem besplatnog alata gdje se resursi održivosti iz čitave sportske zajednice mogu grupirati na jednoj posebnoj platformi.

-          Danas možemo primijetiti sve veći zamah u sportskoj zajednici kako bi pomogli svijetu da izgradi održiviju budućnost. Budući da je održivost jedan od tri stupa olimpijske agende 2020, strateški plan budućnosti olimpijskog pokreta, naš je cilj podržati velike i male sportske organizacije na njihovom putu održivosti. Ova će platforma činiti važan dio tih napora. Radujemo se našoj kontinuiranoj suradnji s GAISF-om kako bismo osigurali da sport bude uspješan igrač u današnjim globalnim naporima u održivosti, izjavio je sportski direktor IOC-a Kit McConnell.

Sadržaj koji će se redovito ažurirati kreće se od inicijativa za održivost Međunarodnih sportskih federacija (IF) do resursa izvan sportskog ekosustava, poput smjernica i izvještaja. Pored toga, širok raspon studija slučaja najbolje prakse iz upravljačkih tijela sporta, uključujući IOC, također su dio sadržaja portala, a u budućnosti će biti dodatni.

Portal također sadrži kalendarski odjeljak koji uključuje relevantne događaje i događaje o održivosti.

Predsjednik GAISF-a Raffaele Chiulli rekao je:

-          Održivost je u središtu sporta i bit će važnija nego ikad u okruženju nakon COVID-19. Stvaranje ovog portala za održivost označava važnu prekretnicu u našem jedinstvenom putu kojim ćemo nastaviti pozitivno utjecati na društvo na ovom području.

 

Da biste saznali više, posjetite sustainability.sport.